Vrijdag 11 september 2009 was het zover! We trokken met alle kinderen en leerkrachten naar onze Bernarduskapel in de Bosstraat. Omdat het octaaf dit jaar in de vakantie viel werd deze activiteit verplaatst naar de eerste schoolweek. Op school was er door de leerkrachten al aandacht aan besteed en werd verteld over de H. Bernardus, de patroon van onze parochie.
Gelukkig waren de weergoden ons dit keer gunstig gestemd. Groep 1 t/m 3 liepen de korte route en de overige groepen de langere route naar de kapel. De kinderen waren erg enthousiast. Bij de kapel gearriveerd werden er per groep kleine 3-daagse kaarsen aangestoken met de afbeelding van het prentje van dit octaaf. Pastor P. Vermeulen stelde vragen aan de kinderen en vertelde erbij. Daarna werd gebeden voor de intenties van de kinderen, nadat de kaars aangestoken was. Toen iedereen aan de beurt geweest was hebben we gezamenlijk het Bernarduslied gezongen, de nieuwe tekst op de aloude melodie.
En dan was er ranja en koffie/thee. Vervolgens vertelde pastor P. Vermeulen een verhaal m.b.t. de H. Bernardus. Er werd met volle aandacht geluisterd. Er was ook nog een opdracht voor de kinderen. Ze mochten letters zoeken in het bos en rond het veldje van de kapel.
Ieder woord had een andere kleur. Enkele letters waren blijkbaar te goed verstopt, maar de oplossing werd toch gevonden: De schaduw van Jezus is een veilig vluchtoord. Dat was het thema van dit octaaf, een uitspraak van de H. Bernardus tijdens één van zijn Mariapreken.
Eind van de ochtend samen weer terug naar de school onder het genot van een heerlijke appel, geschonken door het Vershoekske uit Baarle-Nassau. Bedankt! Ze waren lekker!
We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend. Iedereen bedankt voor de helpende handen en het in bruikleen geven van dekens, bakken, zeilen, tafel enz. Bernardusschool: Leerkrachten ook bedankt voor de prettige samenwerking.

 

kapelschool2009_small.jpg bernschoolkapel2009_small.jpg bernschool2009_small.jpg
kapelschool42009_small.jpg kapelschool32009_small.jpg kapelschool22009_small.jpg
  kapelschool12009_small.jpg

Photo album created with Web Album Generator